Sähköinen jäsenrekisteri Kuksa ja Asiointipalvelu

Partioon ilmoittautuminen, tapahtumiin ilmoittautuminen ja partiosta eroaminen tapahtuvat sähköisen asiointipalvelun kautta asiointi.partio.fi 

Jos et ole tehnyt partioon ilmoittautumista asiointipalvelun kautta, saat muodostettua tunnuksen eli partio ID:n käyttämällä huoltajanumeroasi ja jäsenrekisteriin merkattua sähköpostia. Mikäli et tiedä näitä, ota yhteys jäsenrekisterihoitajaan tai lippukunnanjohtajaan.

Kaikki vähintään 15-vuotiaat partiolaiset tarvitsevat oman Partio-ID:n, jonka muodostamiseen tarvitaan oma jäsennumero ja rekisteriin merkitty sähköpostiosoite.

Lisää tietoa Asiointipalvelusta https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partiorekisteri-kuksa/partion-asiointipalvelu/

Partion maksut

Partion jäsenmaksu koostuu Suomen Partiolaisten ja Lapin Partiolaisten jäsenmaksuista, tällä hetkellä lippukunta ei peri omaa jäsenmaksua. Jäsenmasksusta on myös mahdollista hakea vapautusta Suomen Partiolaisilta. Lisää tietoa partion jäsenmaksun muodostumisesta, jäsenmaksuvapautuksesta ja jäseneduista. https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/

Ryhmien omista retkistä ja lippukunnan tapahtumista voidaan periä maksuja.

Osalle lippukunnan leireistä on mahdollista hakea taloudellista tukea Rovaniemen seurakunnan partiotyöltä, ohjeet tuen hakemiseksi löytyvät tapahtumakirjeestä.

Huoltajan rooli partiossa

Partiossa viikkotoiminta ja suurin osa tapahtumista järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin ja toiminnan mahdollistamiseksi myös huoltajia toivotaan mukaan. Voit osallistua esimerkiksi:

  • Tulemalla mukaan Napapiirin Tyttöjen ja Napapiirin poikien vanhempainneuvostoon
  • Auttamalla lippukunnan kämppätalkoissa
  • Tulemalla avuksi retkille, leireille tai viikkotoimintaan
  • Kiinnostaako partio omana harrastuksena? Meillä on partioryhmiä myös aikuisille, tule mukaan!

Partioasu ja -merkit

Sudenpennut käyttävät sinistä partiohuivia, johon ommellaan ikäkauden merkit ja halutessaan sudenpentupuseroa. Huivit tilataan kootusti ryhmittäin ja sen saa Itsenäisyyspäivän kirkossa partiolupauksen annon yhteydessä.

Seikkailijat ja sitä vanhemmat partiolaiset käyttävät lippukuntahuivia ja virallisissa partiotilaisuuksissa partiopaitaa. Uusille seikkailijoille paidat, merkit ja lippukuntahuivit tilataan ryhmittäin. Yksittäiset partiolaiset voivat ostaa Napapiirin Tyttöjen huivin ja paitaan tulevat järjestötunnukset partiotoimisto Ukkikselta sen aukioloaikoina. Partiopaidan voi tilata Scandinavian Outdoorsilta.

Suomen Partiolaisten merkki- ja pukuohje https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partioasu-ja-merkit/

Partiosta eroaminen

Jos haluat erota partiosta, tee se itse Kuksassa. Ohjeet löydät täältä.