Kämpät

Partiokämppä Tavila

Tavila on alun perin vuonna 1973 rakennettu partiokämppä n. 15 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Kämppä on tarkoitettu lippukunnan jäsenten käyttöön, ja useimmiten Tavilassa retkeily aloitetaan seikkailija- tai tarpojaikäisenä. Kämppä lämmitetään puukaminalla, ja sinne ei kulje sähkö- tai vesijohdot. Vettä voi keittää ruoanlaittoon vieressä olevasta järvestä, mutta juomavesi tulee tuoda itse.

Tavilan keittiössä on helppokäyttöinen kaasuhella. Lisäksi keittiöstä löytyy runsaasti kattiloita, kauhoja yms. ruoanlaittovälineitä.

Isommalla puolella sänkypaikkoja on 8 hengelle, mutta tarvittaessa lattialle mahtuu useampi nukkumaan. Pienemmällä takkalämmitteisellä puolella sänkypaikkoja on neljälle. Tavilan yhteydessä on puulämmitteinen sauna, ja ulkoa löytyy ulkohuussi. Pihapiirissä on myös nuotiopaikka ja liiteri, josta löytyy polttopuita ja niiden pienimisvälineet sekä harjoja ja lapioita.

Lähimaasto on helppokulkuista, ja kämpän pihaan pääsee kätevästi henkilöautolla keväästä pitkälle syksyyn. Lumisina aikoina tietä ei aurata, mutta kämpälle pääsee silti vuoden ympäri kävellen ja talvisin myös hiihtämällä tai lumikengillä.

Partiokämppä Misilampi

Misilammen kämppä on tarkoitettu vaeltajien ja aikuisten käyttöön. Misin kämppä on puukaminalla lämmitettävä, eikä sinne kulje sähkö- tai vesijohdot. Vettä voi hakea vieressä olevasta järvestä, mutta juomavedet tulee tuoda itse.

Keittiöstä löytyy kaasuhella sekä kattiloita, kauhoja yms. tavallisimpia ruoanlaittovälineitä.

Misin kämpässä on penkit valmiine patjoineen, joille mahtuu nukkumaan noin neljä henkeä. Tarvittaessa pari henkeä mahtuu nukkumaan vielä kämpän lattialle omille makuualustoille. Kämpän yhteydessä on puulämmitteinen sauna, jonka eteisestä löytyy myös polttopuiden pienimisvälineet ja muita työkaluja. Pihapiirissä on nuotiopaikka ja ulkohuussi. Polttopuita löytyy kämpän alapuolelta sekä puuliiteristä. Kämppä sijaitsee noin 19 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta.